خاطرات کلاس من/امواج جامعه
کلاس ششم سوال و مشکلات اجتماعی و....
چگونه یک مدرسه خوب برای فرزندمان انتخاب کنیم؟یکی از دغدغه های مهم والدینی که فرزند 6 ساله دارند، انتخاب یک دبستان خوب است. معیار های خانواده های مختلف برای خوب یا بد بودن یک مدرسه متفاوت است و ممکن است مدرسه ای که از نظر یک مادر یا پدر بسیار خوب است،
از نظر خانواده ای دیگر؛ فاصله بعیدی با مدرسه خوب داشته باشد. همچنین بایستی به همخوانی روحیات و خصوصیات کودک با مدرسه نیز توجه شود. مثلا نباید انتظار داشت بچه ای که از ابتدا بسیار آزادانه و منطقی تربیت شده و تحت سختگیری بی مورد نبوده، ناگهان در کلاس اول ابتدایی بتواند با مقررات خشک و سر باز خانه ای خود را هماهنگ کند و به اطاعت بی چون و چرا از قوانین بپردازد. چنانچه فرزند خود را در چنین موقعت شوکه کننده ای قرار دهید باید تبعات بی علاقگی و انزجار او از درس و مدرسه حتی بی اشتیاقی او به کتاب و دفتر یا خواندن و نوشتن را پذیرا شوید.
پس اولین نکته این است که مشخص کنید معیار های شما برای یک مدرسه خوب چیست و فرزند شما چه خصوصیاتی دارد و بعد بررسی کنید که آیا آن مدرسه با معیار های شما همخوانی دارد یا خیر. طبیعتا این مسئله از تبلیغاتی که حول و حوش برخی مدارس می شود بسیار مهم تر و و نقش آن برای آینده فرزند شما پر رنگ تر خواهد بود. متاسفانه گاهی چشم و هم چشمی ها و تبلیغات گمراه کننده ، آینده تحصیلی و سلامت روانی کودکان را به خطر می اندازد. برخی از معیار های مطرح برای مدرسه خوب عبارتند از:
![]() برای انتخاب دبستان باید از چند ماه قبل شروع به شناسایی مدارس اطراف منزل و محله خود کنید. مدارس غیر انتفاعی معمولا از اوائل اردیبهشت شروع به ثبت نام می کنند و مدارس دولتی قدری دیر تر. در این تاریخ شما باید چند مدرسه را قبلا انتخاب کرده باشید. اغلب مدارس امتحان ورودی دارند که روش آماده سازی کودکان را در نوشته ای دیگر خواهیم گفت.
برای شناسایی مدارس بهتراست- ابتدا چشم ها را بشویید یعنی خیلی به تبلیغات توجه نکنید – و زمان خروج بچه ها کنار درب مدرسه بایستید و با دقت به بچه ها توجه کنید.
یکی از سوال های مهم میزان و روش ارائه تکلیف است و عملا تا چه حد والدین در گیر برنامه های درسی بچه ها هستند یعنی این که آیا باید وقت زیادی را شما برای انجام پروژه و غیره صرف کنید یا این که بچه ها مستقل بار می آیند.
![]() به نظر نگارنده در پایه اول ابتدایی نقش شخص معلم بسیار پر رنگ است. معلم کلاس اول باید بتواند کودک را در گذر از دوران مهد کودک و پیش دبستانی به سمت دوره دبستان و ابتدایی همراهی کند و بتواند انگیزه بچه را برای یادگیری و انجام تکالیف تقویت کند. این مسئله بیش از آنچه تصور کنید در آینده تحصیلی کودک موثر است.
در کلاس اول دبستان، طبعا علاقمندی به درس و تحصیل بسیار بیش تر از فشار برای یادگیری لغات عربی مهجور مهم است و متاسفانه دیده می شود که در برخی مدارس پایتخت رویکرد متفاوتی وجود دارد. شما می توانید برای اطمینان قبل از ثبت نام ملاقاتی با معلم کلاس اول داشته باشید و وجود خصوصیات فوق را در رفتار ایشان جویا شوید.
امید است نوشته فوق کمک ناچیزی به مادران فداکار و پدران دلسوز این سرزمین و فرزندان عزیزمان کرده باشد.
نظرات شما عزیزان: جمعه 5 ارديبهشت 1393برچسب:, :: 19:4 :: نويسنده : ز-میریان
آخرین مطالب پيوندها نويسندگان |
||
![]() |